Održana međunarodna konferencija regulatora elektronskih komunikacija

Održana međunarodna konferencija regulatora elektronskih komunikacija

Implementacija 5G mreže i digitalna transformacija u fokusu regulatornih izazova

Međunarodna konferencija regulatora elektronskih komunikacija pod nazivom „Trenutni i budući regulatorni izazovi, usaglašavanje sa evropskom regulatornim okvirom“ koju je organizovala Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) održana je u Budvi od 26. do 28. septembra.
Naš kolega Mladen Popović, rukovodilac službe za NOC AV i IP tehnologije, održao je izlaganje o pilot projektu i testnom emitovanju digitalnog radija u Crnoj Gori. Prezentovane su aktivnosti koje se sprovode na polju replaniranja i koordinacije radio-frekvencija sa susjednim državama, te o sprovedenim anketama po pitanju uvoza i prodaje prijemnika za DAB radio, te instalaciji DAB radio prijemnika u novim automobilima koji se prodaju na crnogorskom tržištu.
Stručnjaci iz nacionalnih regulatornih tijela, operatora i međunarodnih institucija podijelili su vlastita iskustva vezana uz implementaciju 5G-a, povećanje dostupnosti mreža i kvaliteta usluga, sigurnost elektronskih komunikacijskih mreža i servisa.
Ova konferencija u organizaciji EKIP-a postala je jedan od vodećih skupova regulatora iz zemalja centralne i jugoistočne Evrope na kojoj se raspravlja o različitim aspektima regulacije tržišta elektronskih komunikacija. Ove godine okupila je oko 150 učesnika iz čak 15 zemalja, od čega predstavnike 13 nacionalnih regulatornih agencija i tri međunarodne institucije ( ITU, WorldDAB, RCC).

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://rdc.co.me/wp-content/uploads/2017/05/zaglavlje-s.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}